Hvorfor trening gir deg bedre hud

Facebook
Twitter
E-post
Hvorfor trening gir deg bedre hud / Hjemmetrening / Tren hjemme

Trening og hudpleie er en komplisert kombinasjon – og effekten kan variere fra person til person. Er du opptatt av å gjøre riktige ting for huden din? Har du tenkt på, eller vet du, at trening gjør mye godt for nettopp huden?

Det er altså mer man kan gjøre for huden, enn å påføre toner, serum og kremer. Vi vet jo alle at det å spise et balansert kosthold, rikt på antioksidanter, vitaminer og fiber, er bra for mye – og også huden vår. Men det mange kanskje ikke tenker på, er at huden nyter svært godt av trening også! For det første, så gir trening oss en god følelse, herlig liv til endorfinene, samt en veldig naturlig glød i ansiktet. Men hvor mye har trening å si for huden sånn på sikt – over en lengre periode? Har trening samme effekt for alle, og spiller det noen rolle hva man trener?

Hvorfor trening gir deg bedre hud / Hjemmetrening / Tren hjemme

Det grunnleggende

Trening er helsefremmende på så mange måter! Det fører til forbedret metabolisme, og kan redusere aldersbetingede kroppsforhandringer og sykdommer. Spesielt positiv effekt har trening på organer som lever, hjerte og lunger. Kort sagt. -hele det kardiovaskulære systemet. Og – sist men ikke minst – trening er godt for huden din!

Dette i hovedsak fordi den økte aktiviteten og varmen som blir produsert, øker blodsirkulasjonen og dermed oksygentilførelsen til huden. Dette kan man tydelig se på måten man gjerne blir litt rød i huden under trening. Mer oksygen og næringsstoffer til huden, betyr økt cellefornyelse. Videre vil den økte blodsirkulasjonen også bidra til mer effektiv transport av døde hudceller og frie radikaler

Hvorfor trening gir deg bedre hud / Hjemmetrening / Tren hjemme

Har all trening denne effekten?

Som ofte her i livet, så kan man generelt si at overdrivelse ikke er det beste. Hard trening, spesielt over lengre tid, uten tllstrekkelig rekreasjon og restitusjon, kan ha en motsatt effekt av det vi ønsker, ved at stresshormoner blir aktivert. Cellenes opptak av oksygen og antioksidanter kan bli redusert ved slik trening, og huden kan blekne. Moderat trening, som du finner masse av her, samt gode gåturer og joggeturer i skog og mark, er gull for kroppen – og huden.

Del gjerne denne posten med noen

Facebook
Twitter
E-post

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

La trening bli en naturlig del av hverdagen din

LaMove tilbyr raske og effektive økter innen mange ulike kategorier. Har du bare 10 minutter ledig? Vi har allikevel økter for deg. Du får full tilgang til hele arkivet for kun 99 kroner i måneden.

Følg oss gjerne

Flere blogginnlegg

LaMove - Effektiv trening hjemme. Når det passer!

Få e-post om nyheter på LaMove